Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis se întâlnește, mâine, cu Roberta Metsola și cu europarlamentarii români

Iohannis se întâlnește, mâine, cu Roberta Metsola și cu europarlamentarii români

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ulterior, șeful statului va participa la dezbaterea cu tema „This is Europe”, unde va avea o alocuțiune, apoi are programată o întrevedere cu eurodeputații români.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, la Strasbourg, cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Cei doi oficiali au programate convorbiri tete-a-tete, apoi vor susține declarații de presă.

De la ora 12, șeful statului român participă la dezbaterea cu tema „This is Europe”, unde va susține o alocuțiune.

Președintele Iohannis are programată apoi o întrevedere cu europarlamentarii români.

Administrația Prezidențială menționa, vineri, într-un comunicat de presă, că seria de dezbateri „This is Europe” din cadrul Parlamentului European a fost demarată în 2022, la scurt timp după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, în perioada 2022-2023 desfășurându-se 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, scopul fiind acela de a reafirma valorile europene și unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate și de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Klaus Iohannis roberta metsola
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri