Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Putem distruge Israelul în opt minute

Iran: Putem distruge Israelul în opt minute

de Şerban Mihăilă    |   

Dacă ayatollahul Ali Khamenei ordonă, Garda Revoluționară, elita ultraconservatoare a armatei iraniene, ar putea să radă Israelul de pe hartă  “în mai puțin de opt minute”, a declarat un comandant militar de la Teheran.

“În cazul în care liderul nostru suprem dă ordinul, avem capacitatea și echipamentele militare necesare pentru a distruge regimul sionist în mai puțin de opt minute”, a afirmat Ahmad Karimpour, consilier militar de rang înalt în unitățile de elită al-Quds ale Gărzii Revoluționare.

Potrivit ziarului online “Times of Israel”, Karimpour a făcut aceste afirmații pentru agenția iraniană de știri Fars. La jumătatea acestei luni, generalul de brigadă Ali Abdollahi anunța că armata iraniană a testat cu succes o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, care poate atinge statul evreu.

“Am testat cu succes o rachetă cu o rază de acțiune de 2000 de kilometri și o margine de eroare de opt metri”, preciza Abdollahi, pe 9 mai, într-un interviú acordat agenției iraniene de știri Tasnim. Mai mult, în luna martie, Iranul a testat alte rachete balistice, pe două dintre aceste fiind scrise cuvintele: “Israelul trebuie șters de pe fața Pământului”.

Recent, forțele navale iraniene avertizau că dețin un arsenal secret, pregătit să scufunde orice navă americană care ar pune în pericol integritatea teritorială a țării.

Deși tratatul nuclear încheiat anul trecut nu interzice total Iranului să deruleze teste cu rachete balistice, acest tip de activitate militară este incompatibil cu o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.

Potrivit rezoluției ONU, Iranul nu are voie să desfășoare activități în care sunt implicate rachete balistice capabile să transporte încărcături nucleare, până în octombrie 2023.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri