Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au avertizat Iranul de amenințarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

SUA au avertizat Iranul de amenințarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul american a avertizat Iranul cu privire la o amenințare teroristă în interiorul granițelor sale înainte de atacul de la începutul lunii revendicat de gruparea militantă Statul Islamic, a declarat joi un oficial american, sub protecția anonimatului, citat de Reuters.

Două explozii la o ceremonie privind comemorarea comandantul iranian Qassem Soleimani în orașul Kerman din sud-estul Iraunului au ucis aproape 100 de persoane și au rănit alte zeci în 3 ianuarie.

"Guvernul SUA a urmat o politică de lungă durată privind datoria de a avertiza, care a fost pusă în aplicare în toate administrațiile pentru a avertiza guvernele împotriva unor potențiale amenințări letale. Oferim aceste avertismente în parte pentru că nu dorim să vedem vieți nevinovate pierdute în atacuri teroriste", a declarat oficialul american.

Pe de altă parte, Jon Alterman, director al programului pentru Orientul Mijlociu la think tank-ul CSIS din Washington, a declarat că avertismentul ar putea reflecta o dorință a SUA de a căuta dialogul cu Iranul, în pofida atacurilor recente ale grupării Houthi, susținuță de Iran, asupra navelor din Marea Roșie.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: iran stat islamic terorism
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri