Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a lovit sediul serviciului de informații Hezbollah, eliminând mai mulți lideri proiranieni

Israelul a lovit sediul serviciului de informații Hezbollah, eliminând mai mulți lideri proiranieni

de Redacția Jurnalul    |   

Israelienii susțin că au lovit sediul serviciului de informații Hezbollah din Liban. Operațiunea a avut loc duminică și a fost desfășurată cu ajutorul avioanelor. În timpul misiunii au fost eliminați mai mulți lideri Hezbollah, mai anunță israelienii.

Reprezentanții armatei israeliene IDF au declarat că avioanele au lovit sediul serviciilor de informații Hezbollah din Liban duminică dimineață.

„IAF (Forțele Aeriene Israeliene) a efectuat o lovitură bazată pe informații asupra unui centru de comandă al cartierului general al serviciului de informații Hezbollah și asupra unui atelier subteran de arme din Beirut”, a comunicat IDF, potrivit Sky News.

Israelienii nu au spus dacă țintele au fost distruse. Potrivit martorilor, în zonă este foarte mult fum. Armata a mai anunțat că au fost luate măsuri pentru „atenuarea riscului de a vătăma civilii”, inclusiv prin emiterea de avertismente către populația din zonă. În timpul misunii au fost eliminați câțiva comandanți Hezbollah.

„IAF l-a lovit și l-a eliminat pe teroristul Al-Haj Abbas Salama în zona Tebnine, un comandant superior pe frontul de sud al Hezbollah. (...) În plus, teroriștii Rada Abbas Awada și Ahmad Ali Hussein au fost eliminați”, a mai comunicat IDF.

Israelienii susțin că Salama a supravegheat lupta în zona Bint Jbeil și „a executat multe atacuri teroriste” împotriva Israelului. Awada era un expert în comunicații al Hezbollah, iar Hussein a fost șeful unei unități de producție de arme, au explicat israelienii

Hezbollah nu a comentat informațiile oferite de IDF.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Israel centru comanda hezbollah lovitura
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri