Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, generator din partea ISU

Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, generator din partea ISU

de Redacția Jurnalul    |   

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov a spus la dispoziția Spitalului de copii „Nicolae Robănescu” un generator electric.

La solicitarea Spitalului „N. Robănescu”, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care va asigura continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, ISU a alocat două autospeciale pentru transport victime multiple și personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv marți, de la Spitalul „Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu.

Marţi seară, un incendiu a izbucnit la un transformator din curtea Spitalului de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, în urma unei pene de curent. Pacienţii au fost duși la Spitalul „Marie Curie”.

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, spitalul, și a spus că „este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează”.

Potrivit premierului, transformatorul din curte, care a generat incendiul, era în garanție, fiind instalat în octombrie 2022. „Transformatorul fusese achitat de către spital, era în garanție, era nou”, a precizar Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: isu incendiu spital generator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri