Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Vaslui și Vama Albița au ”rezolvat” problema atacurilor cibernetice. Și-au ÎNCHIS serverele și comunică prin FAX

ISU Vaslui și Vama Albița au ”rezolvat” problema atacurilor cibernetice. Și-au ÎNCHIS serverele și comunică prin FAX

Reprezentanții mai multor instituții din Vaslui sunt în alertă și au luat măsuri de securitate în urma atacurilor cibernetice de zilele trecute. Hackerii au încercat să atace serverele Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Vaslui și serverele din Vama Albița.

Potrivit sefilor Vamii Albita, cel mai mare punct de control de la granita de est a Romaniei, au fost luate masuri suplimentare de securitate inca de la finalul saptamanii trecute. 

Hackerii au incercat sa atace serverele din vama, insa acestea au fost inchise imediat si astfel s-a intrerupt orice legatura cu exteriorul. Si angajatilor li s-a interzis sa foloseasca internetul de pe calculatoarele de serviciu. La fel s-a intamplat si la ISU Vaslui. Si aici serverele au fost inchise, iar reprezentantii institutiei sustin ca mentin masurile suplimentare de securitate de frica unor posibile atacuri cibernetice. 

Cele doua institutii au renunţat la comunicarea online si folosesc fax ul pentru problemele urgente.

Sursa: invaslui.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri