Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia va cumpăra echipament militar din Statele Unite ale Americii

Japonia va cumpăra echipament militar din Statele Unite ale Americii

Donald Trump a afirmat că cererile Japoniei de echipament militar din SUA vor ajuta la contracararea ameninţărilor venite din partea Coreei de Nord, în contextul în care preşedintele SUA a numit regimul “o ameninţare pentru lumea civilizată” în cea de-a doua zi a turneului său în Asia, scrie The Guardian.

Coreea de Nord a testat două rachete deasupra insulei japoneze Hokkaido, în lunile recente, şi a ameninţat că va “scufunda” Japonia în mare. Trump, aflat la o conferinţă de presă în Tokyo împreună cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a afirmat că Japonia ar fi trebuit să doboare rachetele şi că achiziţionarea armamentului antirachetă va ajuta atât economia Statelor Unite, cât şi securitatea Japoniei.

“ (Abe) va doborî rachetele, când va termina de achiziţionat multe echipament din Statele Unite ale Americii”, a spus Trump.”Un lucru foarte important este că prim-ministrul Abe va achiziţionat cantităţi masive de echipament militar, aşa cum trebuie. Facem ce e mai bun... este multă treabă pentru noi şi multă siguranţă pentru Japonia”, a spus Donald Trump.

Donald Trump a spus că Statele Unite ale Americii iau în considerare toate opţiunile, inclusiv forţa militară, pentru a face faţă programelor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri