Jurnalul.ro Ştiri Locale Jeleuri cu droguri pentru copii, la Constanța: O fetiță de 3 ani a ajuns la spital, în supradoză

Jeleuri cu droguri pentru copii, la Constanța: O fetiță de 3 ani a ajuns la spital, în supradoză

de Redacția Jurnalul    |   

Un român cu domiciliul în SUA, care a oferit jeleuri conținând droguri adulților și copiilor care au participat la un eveniment organizat într-un salon de beauty din Constanța, a fost reținut. O fetiță de 3 ani a ajuns la spital, drogată. Produsele bărbatului urmau să fie vândute la Neversea.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța, precum și polițiștii au dispus reținerea unui bărbat (cetățean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta ar fi deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol).

Astfel, în 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și minori, bărbatul a deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de o fetiță în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința bărbatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, din investigații a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța. În Constanța în prezent se desfășoară Neversea.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: droguri copii constanta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri