Jurnalul.ro Sport Sporturi JO 2024 - Lupte: Cătălina Axente va evolua în recalificări la cat. 76 kg

JO 2024 - Lupte: Cătălina Axente va evolua în recalificări la cat. 76 kg

de Redacția Jurnalul    |   

Luptătoarea Cătălina Axente va evolua duminică în recalificările categoriei 76 de kg, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce sportiva americană Kennedy Alexis Blades s-a calificat în finală.


Axente a fost învinsă de Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Românca a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce adversara ei a aruncat-o pe spate şi s-a lovit dur în zona cervicală.

Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva română a fost conştientă, dar a părăsit sala pe targă şi în aplauzele publicului, suferind un traumatism la coloana cervicală.

Calificarea americancei în finală a făcut ca Axente (28 ani), dublă medaliată cu bronz la Europene (2020, 2023), să aibă şansa de a evolua în calificări, lucru confirmat de Federaţia Română de Lupte.

''Emoţiile prin care am trecut azi s-au risipit, iar luptătoarea română Cătălina Axente are o şansă importantă în cursa olimpică, pe care o va continua la Paris! Sportiva noastră va lupta mâine în recalificări, în cadrul categoriei 76 kg, fiind aptă şi din punct de vedere medical. Cătălina Axente întoarce astfel toate armele cu gândul la o calificare în finala olimpică pentru bronz! Hai, Cătălina! Hai, România! Suntem alături de tine şi îţi dorim mult succes'', se arată pe pagina de Facebook a federaţiei.

Duminică, de la ora 12:40, Axente o va întâlni în recalificări pe cubaneza Milaimy de la Caridad Martin Potrille, iar dacă va trece de aceasta va lupta pentru bronz cu kârgâza Aiperi Medet Kîzî.

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul naturalizat de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).
AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri