Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM: vor fi numiți în funcție 74 de judecători și 34 de procurori; încep concursurile la INM

CSM: vor fi numiți în funcție 74 de judecători și 34 de procurori; încep concursurile la INM

de Redacția Jurnalul    |   

În urma validării rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie - iulie 2024, vor fi numiți în funcție 74 de judecători și 34 de procurori, anunță, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit CSM, după validarea rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie - iulie 2024, vor fi numiți în funcție 74 de judecători și 34 de procurori.

Totodată, Consiliul a declanșat miercuri două noi concursuri. Este vorba de concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii pentru 250 de locuri de auditori de justiție și de concursul de admitere în magistratură pentru persoanele cu 5 ani vechime în funcții juridice pentru 118 posturi de judecător (+31 de posturi ce pot fi suplimentate) și 21 de posturi de procuror (+ 4 posturi ce pot fi suplimentate).

„Un act de justiție de calitate, într-un termen rezonabil, pentru oameni și în slujba societății, se poate realiza numai în condițiile acoperirii deficitului de magistrați într-o proporție cât mai mare și completării schemelor de personal în instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea”, potrivit CSM.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: judecator procuror CSM
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri