Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim își dă singur cu racheta în cap

Kim își dă singur cu racheta în cap

de Redacția Jurnalul    |   

Armata sud coreeană susține că o rachetă balistică, lansată luni din Coreea de Nord, s-ar fi prăbușit în apropiere de capitala Phenian. Se pare că racheta a avut o traiectorie de zbor „anormală”. Informația este analizată și nu a fost confirmată de reprezentanții Nordului.

O rachetă balistică lansată luni de Coreea de Nord ar fi putut avea o traiectorie de zbor „anormală” și ar fi putut cădea în interior, probabil în apropierea capitalei Phenian, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit CNN.

Coreea de Nord a lansat luni dimineață două rachete balistice, potrivit informațiilor deținute de guvernele din Coreea de Sud, Japonia și SUA. Rachetele au fost lansate la orele locale 5.05 și și 5.15.

„Există posibilitatea ca a doua rachetă lansată să fi avut un zbor anormal în stadiul incipient. Dacă ar fi explodat în timpul unui zbor anormal, există posibilitatea ca resturile să fi căzut în interior”, a spus Lee Sung-jun, purtătorul de cuvânt al Grupului de Șefi de stat major din Republica Coreea (JCS).

El a mai spus că armata „analizează cuprinzător” toate variantele și că până în prezent nu există informații despre pagube.

Coreea de Nord nu a făcut nicio declarație după lansările de luni dimineață.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Kim Jong-un racheta Phenian
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri