Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Klaus Iohannis anunță cooperare economică cu Portugalia

Klaus Iohannis anunță cooperare economică cu Portugalia

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă că vor fi semnate noi memorandumuri de cooperare cu Portugalia în domeniul economic. Anunțul a fost făcut din Portugalia, acolo unde șeful statului face o vizită oficială.

Președintele Klaus Iohannis a spus că „într-un context complicat, marcat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, cooperarea dintre țările noastre în plan securitar, economic și cultural pot spune că a fost și rămâne exemplară”.

„Avem un potențial de dezvoltare”, a adăugat președintele Iohannis, care a enumerat câteva domenii de interes, precum economia, educația, cultură și digitalizarea.

Șeful statului a anunțat că luni vor fi semnate noi documente care vor aprofunda cooperarea dintre România și Portugalia.

„De altfel, chiar luni vor fi semnate două Memorandumuri de cooperare în domenii importante: energie și cooperare economică, inclusiv investiții”, a anunțat Klaus Iohannis.

Liderii celor două state au mai vorbit despre războiul din Ucraina și despre comunitatea de români din Portugalia.

Președintele României, Klaus Iohannis, face, în perioada 6-9 octombrie, o vizită de stat în Republica Portugheză, la invitația Președintelui Marcelo Rebelo de Sousa. Sâmbătă, 7 octombrie, președintele României a fost primit de președintele Portugaliei la Lisabona.

În cadrul vizitei, Iohannis va avea și o întrevedere cu prim-ministrul António Costa, discuții cu președintele Adunării Republicii, Augusto Santos Silva, și cu membri ai Parlamentului. De asemenea, Klaus Iohannis va vizita Palatul municipalității Lisabona, unde va avea o întrevedere cu primarul Carlos Moedas.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri