Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis, somat să îi retragă decorația lui Aurelian Bădulescu

Klaus Iohannis, somat să îi retragă decorația lui Aurelian Bădulescu

de Redacția Jurnalul    |   

Ana Ciceală, consilier municipal în Consiliul General al Municipiului București, îi cere președintelui Klaus Iohannis, „în numele femeilor din România care au suferit umilințe, denigrări, atacuri la demnitatea umană”, să îi retragă decorația lui Aurelian Bădulescu.

„Sunt Ana Ciceală, consilieră municipală în Consiliul General al Municipiului București. Sunt una dintre consilierele care de-a lungul timpului a fost insultată, jignită, amenințată în cel mai grobian mod cu putință de Aurelian Bădulescu, care pentru o lungă perioadă de timp a fost viceprimarul Capitalei, omul de încredere al Gabrielei Firea. L-am acționat în judecată pe Aurelian Bădulescu, alături de colegele mele care au fost țintele acelorași tipuri de atacuri și două instanțe din România au constatat definitiv că ne-au fost încălcate drepturile la onoare, demnitate și imagine, drepturi nepatrimoniale știrbite de către Bădulescu, în calitate de pârât, prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase la adresa noastră”, se arată în scrisoarea deschisă.

Ea publică o serie de cuvinte „de o violență contra femeilor rar întâlnită în spațiul public adresate de Aurelian Bădulescu” ei și altor colege consiliere municipale, toate în ședințe publice ale Consiliului General din ultimii 6 ani, părintre care „Am auzit că ai lucrat in Anglia ca barman și ai fost prostituată”, „Când am consumat toate elementele de discuție cu numita Ciceală, parte a filmului de scurtmetraj USR, a trebuit sa umblu la registrul popular de înjurături”, „Cât de jigodie să fii, mă Ciceală?!......de ce râzi asa, de râs ești tu... Cât de animal poți să fii, mă?! ...daca mai miști din mâna aia așa, ți-o bag în fund pân’ la cot...” și „Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Te rog eu frumos, lasă-mă în pace. Vezi-ți de treaba dumitale, că ești femeie cu burta la gură. Du-te și pregătește-te de nașterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii”.

„Duminică ați acordat Ordinul de Merit în grad de cavaler, asimilat gradului de sublocotenent, lui Aurelian Bădulescu. Nu aș fi considerat în vreun fel necesar să readuc și reproduc în spațiul public aceste cuvinte oribile adresate unor femei la locul de muncă, investite cu încredere publică de reprezentare de către cetățeni în forul legislativ bucureștean, dacă nu aflam de acest de decret emis de dvoastră. Domnule președinte Klaus Iohannis, în 2014, în timpul campaniei electorale, am simțit umilința la care a fost supusă doamna Carmen Iohannis prin afirmațiile făcute de Gabriela Firea, acuzându-vă că nu sunteți bun pentru funcția publică pentru că nu aveți copii. Împreună cu milioane de femei din România am considerat acea declarație ca fiind jignitoare la adresa tuturor femeilor care dețin o funcție publică, care au o viață profesională de succes, dar care din diferite motive nu au copii”, adaugă Ciceală.

Ea îi cere lui Iohannis ca, „în numele femeilor din România care au suferit umilințe, denigrări, atacuri la demnitatea umană, recunoscute sau nu în instanță, a femeilor care sunt victimele violențelor și a abuzurilor, a tinerelor fete care își doresc o viață normală, să se simtă respectate și protejate în România”, să reanalizeze motivele care au stat la baza acordării acestei distincții lui Aurelian Bădulescu și să i-o retragă conform legii, punând în aplicare art.51, alin. b) din legea 29/2000 privind privind sistemul naţional de decoraţii al României.

Klaus Iohannis i-a oferit, săptămâna trecută, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Aurelian Bădulescu, consilier de conturi la Curtea de Conturi.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri