Jurnalul.ro Ştiri Observator La nivel naţional au fost confirmate 36 de cazuri de gripă

La nivel naţional au fost confirmate 36 de cazuri de gripă

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost comparabilă cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se cazuri sporadice. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică - neconfirmată cu ajutorul probelor de laborator, infecții acute ale căilor respiratorii superioare IACRS și pneumonii) a fost de 90.895, cu 2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (92.703) și cu 2.8% mai mare comparativ cu cel din săptămână anterioară (88.387).

În săptămâna 10 - 16 decembrie, s-au înregistrat, la nivel național, 266 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 35 de cazuri înregistrate în săptămâna 50/2017. De asemenea, tot în perioada menționată anterior, au fost înregistrate 11 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 3 mai multe față de săptămâna anterioară și cu 6 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

INSP a anunțat că nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate 36 de cazuri de gripă: 6 cazuri gripa cu virus AH1; 4 cazuri gripa cu virus AH3; 25 cazuri gripa cu virus A nesubtipat; 1 caz gripa cu virus B. Până la 16 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.154.164 de persoane din grupele la risc, cu vaccin gratuit distribuit de Ministerul Sănătății.

Subiecte în articol: cazuri gripa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri