"Vă mulţumim mult de tot celor ce ne sunteţi alături, ne cerem scuze celor pe care, poate, i-am supărat. (...). Suntem o fabrică mică, acea fabrică în care toată familia a fost implicată şi de unde noi, toată familia, de la mic la mare, consumăm produsele. Din această fabrică, în toată această perioadă, au plecat produse şi în comunitatea europeană şi nu am avut niciodată niciun incident", se arată pe pagina de Facebook a fabricii Lactate Brădet.
Reprezentanţii fabricii afirmă că, până la acest moment, nu ştiu ce să spună, în condiţiile în care rezultatele analizelor nu sunt finale şi că nu vor să facă declaraţii în acest sens, însă recomandă ca persoanele abilitate să fie lăsate să-şi facă treaba.
"Aşa cum părinţi de la MArie Curie au ieşit şi au declarat că nu brânza proaspătă a fost alimentul consumat de copilaşi şi, atăta timp cât analizele făcute până la această dată, atât la personal, cât şi la produse, au ieşit bune, haideţi să nu ne mai dăm cu părerea şi să lăsăm persoanele abilitate să-şi facă treaba", se mai arată în postarea de pe reţeaua de socializare.
ANSVSA a anunţat, luni după-amiază, că bacteria E.coli a fost găsită de către inspectorii sanitar-veterinari în probe de carne de pui dintr-o gospodărie din Bacău şi în brânză de vaci fabricată de o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş.
Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Adrian Gelu Lupu, spunea că lotul de brânză proaspătă în care s-a găsit bacteria E.coli a fost produs în 22 februarie, într-o fabrică din judeţul Argeş, iar lotul de brânză proaspătă din care au fost prelevate probele, în 25 şi 26 februarie, a fost descoperit de către echipele de control într-un magazin din municipiul Piteşti.
Marţi, Marius Badea, administratorul fabricii de lactate Brădet, unde a fost produsă şi brânza în care a fost găsită bacteria E.coli, a spus că unitatea a fost închisă ”până la lămurirea situaţiei”, precizând că posibile surse de contaminare ar fi apa sau unul din angajaţi, dar că nu crede în niciuna din aceste posibilităţi întrucât se fac analize periodice.Şaizeci şi doi de copii, dintre care 49 cu vârste mai mici de doi ani, sunt internaţi, marţi, în spitalele din Argeş, cu scaune diareice.
Patru copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi în continuare la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, la Nefrologie, în starea cea mai gravă fiind un copil din Mioveni.
În 22 februarie, o fetiţă de un an din Bacău a fost internată la Spitalul de Copii din Iaşi, fiind suspectă de sindrom hemolitic-uremic. În urma analizelor, s-a stabilit că fetiţa are E.coli enterohemoragic.
La Spitalul "Marie Curie" au murit, în 4 februarie, o fetiţă de 11 luni, din Topoloveni, judeţul Argeş, în 15 februarie, o altă fetiţă de un an, iar în 16 februarie o a treia fetiţă, acestea având infecţie digestivă şi sindrom hemolitic uremic.