Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Orientul Mijlociu. Un lider Hamas a fost ucis într-un atac israelian asupra nordului Libanului

Război în Orientul Mijlociu. Un lider Hamas a fost ucis într-un atac israelian asupra nordului Libanului

de Redacția Jurnalul    |   

Patru persoane, inclusiv un lider al aripii armate a Hamas, au fost ucise într-un atac israelian în apropierea unei tabere de refugiaţi palestinieni din nordul Libanului, sâmbătă dimineaţa, transmite EFE.

Saeed Atallah, un lider al brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas, a fost ucis împreună cu trei membri ai familiei sale într-un atac al Israelului asupra asupra unei clădiri din apropierea taberei de refugiaţi Beddawi, din nordul Libanului.

Atacul a avut loc la scurt timp după ce armata israeliană a ordonat locuitorilor din suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscute sub numele de Dahye, să plece, anticipând noi atacuri asupra ţintelor şiite ale Hezbollah.

De asemenea, postul de televiziune libanez Al Manar a informat despre atacuri israeliene armate în oraşele Bardala, la nord-vest de Ramallah, şi Burga, lângă Nablus, în primele ore ale dimineţii de sâmbătă.

Hezbollah a comunicat că a fost implicat în confruntări armate cu trupele israeliene în zona de frontieră cu Libanul începând de vineri seara, în principal în satul Odaisseh.

Totodată, Hezbollah ar fi atacat armata israeliană în regiunea Yaroun din sudul Libanului cu o salvă de rachete.

Confruntările au avut loc după ce armata israeliană a anunţat vineri seara o lovitură împotriva "teroriştilor" de la un centru de comandă Hamas aflat într-o clădire care "a servit anterior ca şcoală Ahmad Kurd" (numele unui fost primar Hamas), în Deir al Balah, în Fâşia Gaza.

Ministerul palestinian al Sănătăţii, controlat de Hamas, a declarat vineri că cel puţin 41 802 palestinieni au murit în Fâşia Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie. Aceste cifre nu includ cele aproximativ 10 000 de cadavre care se află încă sub dărâmături în întreaga Fâşie Gaza.

Subiecte în articol: razboi Israel liban hamas Orientul Mijlociu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri