Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 181. Luptele continuă în Bahmut și Avdiivka

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 181. Luptele continuă în Bahmut și Avdiivka

Marti dimineata, luptele continuă în Bahmut și Avdiivka din regiunea Donețk.

Update  Rusia plănuiește noi atacuri asupra infrastructurii civile înainte de ziua independenței, avertizează SUA, potrivit Sky News.

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână care comemorează independența față de regimul sovietic. Decizia a fost luată șiîne alte regiuni.

Un oficial american din domeniul informațiilor a avertizat că Rusia plănuiește să lanseze în curând noi atacuri împotriva infrastructurii civile și a facilităților guvernamentale din Ucraina.

„Având în vedere istoricul Rusiei în Ucraina, suntem îngrijorați de amenințarea continuă pe care atacurile rusești o reprezintă pentru civili și infrastructura civilă”, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână, chiar dacă este sărbătorită independența față de regimul sovietic.

Și alte regiuni au restricționat adunările publice, inclusiv Harkov, unde primarul Ihor Terejov a anunțat o prelungire a restricțiilor pe timpul nopții între orele 16.00 și 7.00 până joi.

În portul Nikolaev, în apropierea teritoriului ocupat de Rusia la sud, guvernatorul regional Vitaliy Kim a spus că autoritățile au pregătit un ordin de precauție pentru ca locuitorii să lucreze de acasă marți și miercuri și a îndemnat oamenii să nu se adune în grupuri mari.

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile de ocupație susținute de Rusia din regiunea Zaporijia au declarat public independența zonelor ocupate ale regiunii, identificând în mod fals cetățenii ucraineni care intră din Ucraina neocupată ca solicitanți de azil temporar, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri