Jurnalul.ro Ştiri Justitie LOVITURĂ pentru patronul Interagro. Ce se va întâmpla cu Ioan Niculae

LOVITURĂ pentru patronul Interagro. Ce se va întâmpla cu Ioan Niculae

Cererea de liberare condiționată a patronului grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost respinsă de Tribunalul Constanţa. Acesta a efectuat 11 luni de închisoare din pedeapsa de 5 ani.

Deși cererea i-a fost acceptată de Judecătoria Medgidia, la 10 noiembrie 2021, acum Tribunalul Constanţa a admis contestaţia DNA şi a decis că omul de afaceri va rămâne în închisoare. Ioan Niculae are dreptul să depună o nouă cerere peste 3 luni. 

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cpp, admite contestaţia declarată de către DNA - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţată în dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionată şi de punere în libertate a condamnatului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 18.01.2022", se arată în decizia tribunalului.

Ioan Niculae a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la data de 18 februarie 2021, la 5 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În dosarul Interagro a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare și soția acestuia, Nicoleta Mariana Toncea, pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. 

Totodată, a fost achitat pentru trafic de influenţă Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte PSD Brăila.

 

Subiecte în articol: ioan niculae interagro
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri