Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Bode, despre decesul celor doi bărbați care au reclamat că au fost bătuți și torturați la Secția 16: A fost trimis corpul de control

Lucian Bode, despre decesul celor doi bărbați care au reclamat că au fost bătuți și torturați la Secția 16: A fost trimis corpul de control

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că a trimis corpul de control la Secția 16, după ce în spațiul public au apărut informații că cei doi bărbați care au depus plângere după ce au fost bătuți și torturați de agenți ai Secției 16 au murit la doar trei săptămâni distanță unul de altul.

„Corpul de control al ministrului realizează o acțiune la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune voi prezenta public concluziile ei”, a afirmat Bode.

De asemenea, acesta a precizat că în cazul celui de-al doilea bărbat care a murit, familia a precizat că acesta suferea de o boală incurabilă.

„Nu vreau să intru în detalii, dar – spre exemplu – ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă și familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii ceea cred că și noi trebuie să le respectăm această dorință. Se poate prezenta public cauza acestui deces, pentru a nu exista alte suspiciuni, dar vă asigur că la Secția 16 voi face ordine. Aștept verificările corpului de control”, a adăugat Bode.

Al doilea bărbat care a depus plângere pentru că a fost bătut și torturat de agenți de la Secția 16 de Poliție a fost găsit mort în locuința unui cunoscut, la nici trei săptămâni după moartea primului tânăr care a depuse plângere.

Bărbatul avea 39 de ani, iar moartea sa este considerate suspect.

În 5 martie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei polițiști de la Secţia 16 Poliţie din Capitală acuzaţi că au bătut în septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei. Alţi trei agenţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de unul nu a fost luată nicio măsură preventivă.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuți de polițiști după ce le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție și dau amenzi fără temei.

 

Subiecte în articol: lucian bode sectia 16
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri