Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Heiuș, audiat în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului: Vom continua politicile fiscale ale Guvernului Orban

Lucian Heiuș, audiat în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului: Vom continua politicile fiscale ale Guvernului Orban

Ministrul desemnat pentru Finanțe în Guvernul Cîțu, Lucian Heiuș, singurul nume nou din Guvern, a fost audiat marți de comisiile parlamentare de specialitate reunite.

Ministrul desemnat pentru Finanțe, întrebat dacă își dorește cu adevărat să fie învestit, a afirmat că nu se implică în niciun fel de joc politic, ci scopul său este acela de a susține stabilitatea politică a țării.

În cadrul discuțiilor, Lucian Heiuș a afirmat că va continua politicile fiscal - bugetare ale Guvernului Orban. „România are un buget aprobat. Vom continua politicile fiscal - bugetare ale Guvernului Orban. Vom avea trei obiective majore: asigurarea resurselor financiare pentru funcționarea statului, asigurarea unui climat favorabil și predictibil pentru mediul de afaceri și realizarea stabilității economice românești”, a afirmat ministrul propus al Finanțelor.

De asemenea, Heiuș a subliniat că România a recâștigat încrederea organismelor de finanțare internaționale și a reușit să se împrumute la dobânzi negative.

„Trebuie să avem o execuţie bugetară impecabilă pentru a ne putea încadra în deficitul de 3,6% din PIB. Predictibilitatea şi transparenta politicilor fiscal-bugetare sunt esenţiale. Este complicat să-i ceri unui contribuabil să-şi plătească la timp impozitele şi taxele când el nu ştie cum şi pentru ce sunt folosiţi banii pe care îi dă statului. Eu cred cu tărie că cheltuirea banului public trebuie să fie făcută cu responsabilitate şi în condiţii de maximă transparenţă", a mai afirmat ministrul propus în camerele e specialitate reunite ale Parlamentului.

Subiecte în articol: lucian heius audiere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri