Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mai multe documente vor fi declasificate în dosarul Revoluţiei

Mai multe documente vor fi declasificate în dosarul Revoluţiei

Toate documentele care au o contribuţie pentru a clarifica situaţia de la Revoluţie trebuie declasificate, a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM. 

Întrebat dacă va cere declasificarea unor documente despre care s-a vorbit în ordonanţa de redeschidere a dosarului Revoluţiei, el a precizat: ''Evident, toate documentele care pot să aducă o contribuţie, toate documentele care au o contribuţie pentru a clarifica situaţia de fapt la Revoluţie trebuie declasificate''. 

Săptămâna trecută, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus, în dosarul Revoluţiei, extinderea urmăririi penale in rem sub aspectul infracţiunii contra umanităţii, a anunţat PÎCCJ. 

Potrivit procurorilor, incidentele armate produse într-un număr mare de localităţi indică faptul că s-a acţionat după un plan prestabilit, ce avea drept obiectiv preluarea puterii de către noi lideri şi legitimarea acestora. 

Conform anchetatorilor, cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la cele comise după data de 22 decembrie 1989 pe întreg teritoriul ţării, potrivit dispoziţiilor reţinute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză. AGERPRES

Subiecte în articol: revolutie documente declasificate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri