Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

de Andreea Tiron    |   

Vara nu ar mai fi la fel de gustoasă fără această mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. Dacă ați mai preparat-o, știți exact despre ce vorbim.

Potrivit cumvaplace.ro, gustul și aroma ardeilor copți, sosul cremos de smântână și usturoi sunt absolut minunate! Iar dacă nu ați încercat-o, vedeți cum am făcut-o și notați-vă ingredientele, ar fi păcat să nu-i aflați gustul!

Ingrediente

  • 10 ardei capia

  • 500 ml smântână de gătit

  • 1 ceapă

  • 3 caței de usturoi

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți ardeii, spălați și bine șterși de apă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi coaceți 30 de minute la 200 de grade. După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi într-un castron.
  • Căliți ceapa în ulei. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede. După ce a devenit translucidă, puneți ardeii tăiați felii sau așa cum au rămas după curățare, sare, piper, zeama care s-a strâns în castronul cu ardei copți și mai completați cu puțină apă, cât să se formeze un sos mai gros. Lăsați să fiarbă 3-4 minute, acoperit.
  • Apoi turnați smântâna, puneți usturoiul pisat sau dat pe răzătoare și mai lăsați să dea 1-2 clocote. Verdeața o lăsați pentru final, după ce ați stins focul.

Rețetă video

Subiecte în articol: ardei copți reteta smantana usturoi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri