Potrivit cumvaplace.ro, gustul și aroma ardeilor copți, sosul cremos de smântână și usturoi sunt absolut minunate! Iar dacă nu ați încercat-o, vedeți cum am făcut-o și notați-vă ingredientele, ar fi păcat să nu-i aflați gustul!
Ingrediente
-
10 ardei capia
-
500 ml smântână de gătit
-
1 ceapă
-
3 caței de usturoi
-
1 legătură de mărar
-
1 legătură de pătrunjel
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
Cum să faceți
- Puneți ardeii, spălați și bine șterși de apă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi coaceți 30 de minute la 200 de grade. După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi într-un castron.
- Căliți ceapa în ulei. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede. După ce a devenit translucidă, puneți ardeii tăiați felii sau așa cum au rămas după curățare, sare, piper, zeama care s-a strâns în castronul cu ardei copți și mai completați cu puțină apă, cât să se formeze un sos mai gros. Lăsați să fiarbă 3-4 minute, acoperit.
- Apoi turnați smântâna, puneți usturoiul pisat sau dat pe răzătoare și mai lăsați să dea 1-2 clocote. Verdeața o lăsați pentru final, după ce ați stins focul.