Vouă ce conserve de legume nu vă lipsesc din cămară?
INGREDIENTE
-
2 cutii de năut boabe
-
1 ceapă
-
1 morcov
-
1 ardei gras roșu, mic
-
1⁄2 linguriță de turmeric (opțional)
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Pătrunjel verde
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați ceapa mărunt, cubulețe ardeiul gras și dați pe răzătoare morcovul.
- Căliți ceapa în puțin ulei încins. După 1-2 minute, puneți morcovul ras și mai apoi cubulețele de ardei.
- Completați apoi cu boabele de năut, bine scurse, sare, piper și un pic de apă. Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc potrivit, câteva minute, nu mai mult de 15-20 de minute.
- Cu puțin timp înainte de a fi gata, adăugați pudra de turmeric (sau curcuma, cum poate o mai știți) și amestecați.
- În farfurii, presărați și puțin pătrunjel verde tocat fin. Iar dacă puneți lângă mâncarea de năut și niște lipii arăbești, poate puțin rumenite într-o tigaie, chiar veți spune că ați făcut o mini-călătorie în Orient.
naut