Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncare rapidă de năut. Rețetă de post

Mâncare rapidă de năut. Rețetă de post

de Andreea Tiron    |   

Rețetele simple ne plac cel mai mult, așa că am pregătit, în mai puțin de jumătate de oră, o mâncare rapidă de năut. Iar ajutorul ingredientelor din conservă, în cazul nostru, al boabelor de năut, a fost neprețuit.

Vouă ce conserve de legume nu vă lipsesc din cămară?

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 2 cutii de năut boabe

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 1 ardei gras roșu, mic

  • 1⁄2 linguriță de turmeric (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați ceapa mărunt, cubulețe ardeiul gras și dați pe răzătoare morcovul.
  • Căliți ceapa în puțin ulei încins. După 1-2 minute, puneți morcovul ras și mai apoi cubulețele de ardei.
  • Completați apoi cu boabele de năut, bine scurse, sare, piper și un pic de apă. Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc potrivit, câteva minute, nu mai mult de 15-20 de minute.
  • Cu puțin timp înainte de a fi gata, adăugați pudra de turmeric (sau curcuma, cum poate o mai știți) și amestecați.
  • În farfurii, presărați și puțin pătrunjel verde tocat fin. Iar dacă puneți lângă mâncarea de năut și niște lipii arăbești, poate puțin rumenite într-o tigaie, chiar veți spune că ați făcut o mini-călătorie în Orient.

naut

 

Subiecte în articol: naut reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri