Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN, mesaj pentru Forțele Aeriene Canadiene la finalul misiunii în România

MApN, mesaj pentru Forțele Aeriene Canadiene la finalul misiunii în România

de Redacția Jurnalul    |   

Ceremonia de încheiere a misiunii de Poliție Aeriană Întărită a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene s-a desfășurat vineri. Misiunea va fi continuată de Forțele Aeriene Italiene.

Potrivit MApN, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat vineri, alături de ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, de generalul-locotenent Eric Kenny, șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, și de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române, la ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

„Îmi exprim recunoștința față de militarii din Forțele Aeriene Regale Canadiene pentru dăruirea și profesionalismul lor. Au adus o contribuție substanțială la protejarea spațiului aerian al NATO, în regiunea Mării Negre, o regiune de importanță strategică, marcată de serioase provocări de securitate“, a transmis secretarul de stat.

Detașamentul canadian, format din 180 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, care au acționat cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

În luna decembrie, misiunea va fi preluată de Forțele Aeriene Italiene, care sunt în curs de dislocare în România, a precizat MApN.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: mapn Forțele Aeriene Canadiene
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri