Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Michel Barnier pentru numirea în funcția de premier al Franței

Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Michel Barnier pentru numirea în funcția de premier al Franței

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat joi după-amiaza pe Michel Barnier, numit în funcția de prim-ministru al Franței de către președintele Emmanuel Macron.

„Felicitări pentru Michel Barnier pentru numirea sa în funcția de prim-ministru al Franței”, a scris Ciolacu pe rețeaua X.

El spune că împreună vor consolida parteneriatul strategic, cooperarea bilaterală, precum și colaborarea în cadrul UE și NATO.

Fostul negociator UE pentru Brexit, Michel Barnier, a fost numit în funcția de prim-ministru al Franței de către președintele Emmanuel Macron.

„Președintele Republicii l-a numit pe Michel Barnier prim-ministru. L-a însărcinat să formeze un guvern unit în serviciul țării și al poporului francez”, a anunțat Palatul Élysée într-un comunicat de presă.

„Această numire vine după o rundă de consultări fără precedent, în cursul căreia, în conformitate cu datoria sa constituțională, președintele s-a asigurat că prim-ministrul și viitorul guvern vor îndeplini condițiile pentru a fi cât mai stabile și pentru a-și oferi șansa de a reuni un sprijin cât mai larg”, adaugă comunicatul.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Michel Barnier
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri