Jurnalul.ro Ştiri Politică Marius Budăi, despre renegocierea PNRR: Premierul nu s-a împotrivit niciodată. Trebuie să așteptăm momentul în care se poate discuta la Bruxelles

Marius Budăi, despre renegocierea PNRR: Premierul nu s-a împotrivit niciodată. Trebuie să așteptăm momentul în care se poate discuta la Bruxelles

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce argumente vor fi invocate la Bruxelles pentru renegocierea PNRR și creșterea plafonului pentru pensii.

Liderul PSD a precizat că la discuția cu președintele Klaus Iohannis de la începutul anului a susținut că majorarea pensiilor „este o necesitate”, „inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB”, menționat în PNRR. 

„Avem 1.162.000 de persoane, 24% din sistemul public de pensii au pensie sub 1000 de lei. 3.300.000 sunt cei care au pensia până în 2.000 de lei. Păi, cum să nu te lupți pentru oamenii ăștia.

Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat în ianuarie cu aceste preţuri la energie dacă acest pachet social nu era implementat. Gândiți-vă că au beneficiat de 1.600 de lei 2.045.000 de părinți şi bunici, seniori ai acestei ţări. Nu merită să ne luptăm pentru ei?

Premierul nu s-a împotrivit niciodată. Trebuie să așteptăm momentul în care se poate discuta la Bruxelles. Nu vrem să periclităm nicio secundă implementarea PNRR", a mai explicat Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Subiecte în articol: Marius Budăi PNRR pensii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri