Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Marius Budăi spune cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Marius Budăi spune cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Majorarea pensiilor se află în atenția guvernului, acestea urmând să crească anul viitor. Bugetul pe 2023 arată că vor fi suficienți bani pentru un adaos de 10% la cuantumul acestora, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi.

„Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar, a explicat demnitarul.

El precizează că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. 

"Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a spus Marius Budăi, la Realitatea Plus

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a afirmat anterior că pensiile vor crește peste nivelul prevăzut de lege, fără a anunța însă vreun procent. 

 

 

Subiecte în articol: Marius Budăi pensii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri