Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Marius Budăi vrea renegocierea PNRR pentru a putea fi majorate pensiile

Marius Budăi vrea renegocierea PNRR pentru a putea fi majorate pensiile

Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, vrea renegocierea PNRR pentru a putea fi majorate pensiile, însă PNL respinge această variantă. 

„Eu știu ce am discutat cu domnul premier. Noi nu am înaintat o dată, dar vă spun că regulamentul vorbește despre cum se face reglementarea PNRR. Eu, din ce știu, vor fi mai mulți miniștri care vor solicita. Cu siguranță că angajamentul guvernului este implemenarea PNRR, dar sunt aspecte pe care trebuie să le discutăm. În acel 9,4% din PIB nu vor încăpea toate cheltuielile. Este o utopie să spui că trebuie să dai mai mulți bani, dar trebuie să cheltuiești mai puțin.

Am discutat și cu premierul, și cu acordul lui vă spun acest lucru. A agreat această idee de discuție, ori iată că în coaliția politică, că este o asumare a întregii coaliții, se va decide când se va discuta. Eu vă spun că la nivel tehnic este o chestiune extrem de serioasă și nu putem merge la Bruxelles cu o temă. Decizia trebuie să fie a coaliției. Fiecare ministru nu poate decât să facă propuneri, să tragă un semnal de alarmă, să le ducă în guvern și să se ia deciziile cele mai bune.

Pregătesc un material împreună cu specialiștii pentru a motiva de ce ne dorim această modificare, că nu ne dorim să modificăm PNRR pe ansamblu, ci anumite aspecte. Acum când descoperim ceva ce ne încurcă trebuie să explicăm Comisiei Europene. Pentru inechități, avem nevoie de doi pași: legea, pe care România o are și, după acest pas, este nevoie de impact bugetar”, a spus Marius Budăi, la Realitatea PLUS.

 

Subiecte în articol: Marius Budăi PNRR
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri