Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medic militar din București, luare de mită: A primit bani și bijuterii de la 29 de persoane

Medic militar din București, luare de mită: A primit bani și bijuterii de la 29 de persoane

de Redacția Jurnalul    |   

Un medic militar din Capitală a recunoscut că a luat mită de la 29 de pacienți. DNA a dispus sesizarea instanței, cu acordul de recunoaștere a vinovăției acestuia.

DNA precizează că este vorba despre Săvulescu Alexandru-Florin, la data faptelor medic militar chirurg şi șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. Acesta e acuzat de luare de mită în formă continuată (29 acte materiale).

În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că, în anul 2022, Săvulescu ar fi primit de la 29 persoane, ca mită, foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 4.750 euro și 28.050 lei), bijuterii în valoare de 6.515 lei și alte produse, în legătură cu intervenții chirurgicale (printre care și gastrectomie longitudinală – Gastric Sleev, în termeni populari „micșorare de stomac”) și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor persoane apropiate.

„În prezența apărătorilor aleşi, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani și interzicerea unor drepturi printre care și cel de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti, între altele, cu propunerea de a se dispune, alăturat confiscării speciale a sumelor obiect al infracţiunii de corupţie, şi confiscarea extinsă a sumelor de 31.480,64 lei, 113.828,75 euro şi 30.000 usd stabilite a avea caracter nejustificat, ce au fost depuse/transferate în contul unic deschis de Agenția Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, respectiv în subconturile bancare deschise la o unitate bancară, pe numele inculpatului şi la dispoziția organelor judiciare”, transmite DNA.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: medic mita recunoastere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri