Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medicamentele pentru colesterol accelerează îmbătrânirea şi provoacă alte boli

Medicamentele pentru colesterol accelerează îmbătrânirea şi provoacă alte boli

Statinele sunt prescrise ca tratament pentru nivelul ridicat al „colesterolului rău”, cu scopul de a-l reduce şi de menţine sănătatea inimii. Cu toate astea, un studiu recent a demonstrat că acestea sunt mai mult dăunătoare organismului decât benefice.

Medicamente precum Crestor, Lipitor şi Zocor sunt prescrise cel mai adesea, iar în SUA, mai mult de 374 de milioane de dolari au fost cheltuiţi în 2014 pe aceste medicamente. Da, sunt destul de scumpe, dar cea mai mică grijă a cumpărătorilor ar trebui să fie preţul. Alte lucruri sunt mai îngrijorătoare.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Physiology, „impactul statinelor asupra altor proprietăți biologice ale celulelor stem ofera o explicaţie pentru efectele lor adverse clinice”. Prin urmare, efectele secundare ale acestor medicamente includ accelerarea „procesului de îmbătrânire", iar "...utilizarea pe termen lung a statinelor a fost asociată cu efecte adverse ce includ miopatia, efecte secundare neurologice şi un risc crescut al apariţiei diabetului” (miopatie este slăbirea musculaturii scheletice). Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că persoanele care iau statine, experimenteză adesea dureri musculare, pierderi de memorie, oboseală, afecţiuni ale ficatului şi cataractă.

De asemenea, statinele face ravagii în celule, deoarece acestea obstrucționează procesul de reparare a corpului, potrivit profesorului Reza Izadpanah, un biolog de celule stem şi autorul principal al studiului publicat. „Studiul nostru arată că statinele pot accelera procesul de îmbătrânire. Oamenii care folosesc statine ca medicamente preventiv pentru sănătatea lor ar trebui să se gândească din nou, pentru că cercetările noastre arată că acestea pot avea efecte nedorite asupra organismului, care ar putea include dureri musculare, probleme nervoase și ale articulaţiior”, spune profesorul.

Cu toate acestea, rezultatele studiilor recente indică faptul că este nevoie de cercetări suplimentare cu privire la efectele medicamentelor prescrise, deoarece acestea sunt legate de numeroase efecte adverse, scrie Healthy Foodhouse.

 

Citeşte şi:

Cele mai bune leacuri contra colesterolului mare

 

Copiilor li se va testa colesterolul, începând de la 6 ani

 

Cel mai eficient REMEDIU natural pentru COLESTEROL și HIPERTENSIUNE

 

Cele 14 alimente pe care doctorii le consumă întotdeauna

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri