Jurnalul.ro Ştiri Social Medicii nu-l mai vor înapoi pe Burnei

Medicii nu-l mai vor înapoi pe Burnei

de Monica Cosac    |   

Deşi Tribunalul Bucureşti a decis că prof. Gheorghe Burnei va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat, deci s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitală (fostul Budimex), cunoscutul ortoped este renegat atât de foştii săi colegi, cât şi de membrii Comisiei Naționale de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătăţii (MS).

Medicii din Secţia de Ortopedie a Spitalului “Marie Curie” ameninţă cu grevă şi demisii în masă, dacă Burnei revine în unitatea medical. Aceştia au adresat conducerii spitalului şi Comisiei de etică o petiţie în care spun, de altfel, că refuză orice formă colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei, care “a condus discreţionar secţia de ortopedie, toate resursele umane şi materiale de care dispunea secţia erau folosite aproape în exclusivitate pentru propriii pacienţi, ceilalţi medici neprimind spaţiu în programul operator, acces la materiale şi aparatură”. Totodată, ortopezii susţin că Burnei “şi-a folosit autoritatea în sensul obstrucţionării medicilor tineri” şi “a întreţinut o atmosferă de timorare a medicilor, atmosferă în care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din secţie”.

“Orice încercare de a pune în discuţie tehnicile chirurgicale «inovative» şi «premierele mondiale» sfârşea într-o avalanşă de injurii din partea domnului prof. dr. Gheorghe Burnei, fără niciun fel de argumentaţie medical”, mai spun semnatarii documentului. Potrivit acestora, după arestarea medicului, situaţia Secţiei de Ortopedie s-a deblocat, existând liste de aşteptare pentru intervenţii, un program previzibil al blocului operator, fiind făcute operaţii de performanţă, iar durata de spitalizare a scăzut considerabil.

De asemenea, Comisia de Ortopedie Pediatrică a MS a anunţat, ieri, că se delimitează de orice act care nu poate fi încadrat în codul bunelor practici medicale şi de orice atitudine sau acţiune care contravine Codului deontologic al profesiei, precizând că se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susţinere ştiinţifică potrivit prevederilor naţionale şi internaţionale.

Absența oricărui protocol terapeutic aprobat a făcut posibilă apariţia unor „anomalii terapeutice, unele cu consecinţe deosebit de grave”, menţionează Comisia de Ortopedie Pediatrică a MS.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri