Magistraţii Tribunalului Timiş l-au condamnat pe fostul şef al Secţiei medicină internă a Spitalului Militar Timişoara, Eugen Poşiar, la trei ani cu suspendare. El a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită și fals intelectual. Acesta este obligat să presteze 100 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii, la SC Pieţe SA sau la SC Horticultura SA.
Începând cu luna noiembrie 2016, mai mulți angajați din Penitenciarul Arad au început să se pensioneze pe caz de boală, pensia fiind aproximativ egală cu salariul. În schimbul unor sume de bani, aceștia apelau la medicul Eugen Poşiar, care, în schimbul unor sume de bani, stabilea unui diagnostic nereal, cum ar fi afecţiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate din cauza lipsei aparaturii performante, probleme pulmonare ori alte afecţiuni grave, acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile sau întocmea actele necesare programării în faţa comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziţie, membrii comisiei declarau persoanele respective "apt limitat", aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.
În acest fel au fost pensionate 70 de angajați ai Penitenciarului Arad, acestea având vârste între 40 și 48 de ani.
Medicul Poșiar Eugen a primit 2 ani de închisoare pentru luare de mită comisă în perioada 2018-2019 și 6 luni de închisoare pentru fals intelectual, ambele în formă continuată. Tribunalul Timiș a decis contopirea pedepselor și a hotărât aplicarea pedepsei de 3 ani cu suspendare. El a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanța a mai stabilit interzicerea exercitării unor drepturi civile fostului șef de secție, pe o perioadă de trei ani, şi obligaţia de a frecventa două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizate de acesta în colaborare cu instituţii comunitare.
Au fost confiscate mai multe sume de bani, respectiv 2.200 lei primită de la investigatori, 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018 şi 743.255 lei, plus două monede din metal preţios, în valoare de 5.200 lei, ridicate la percheziţia domiciliară.
AGERPRES