Potrivit Prevention.com, cele mai bune 10 modalități de a folosi mierea în și în afara bucătăriei sunt:
1. Soluție anti-mătreață
Mătreața este cauzată de o ciupercă. Mierea nu are doar proprietăți antibacteriene, ci și antifungice și de aceea este o substanță eficientă în această situație. Un studiu publicat de Jurnalul European de Cercetări Medicale a arătat că mierea diluată cu apă, aplicată pe scalp, este unul din cele mai eficiente tratamente împotriva mătreții și a mâncărimii.
2. Adjuvant în curele de slăbire
Un studiu clinic realizat în 2009 a ajuns la concluzia că pacienții bolnavi de diabet care au consumat miere timp de opt săptămâni au slăbit mai mult decât cei care nu introdus produsul în dietă. O modalitate simplă de a adăuga acest aliment în dietă, asigurându-vă că nu exagerați cu cantitățile, este să consumați pe stomacul gol o lingură de miere dizolvată într-o ceașcă cu apă caldă.
3. Remediu anti-mahmureală
Mahmurelile sunt extrem de neplăcute, dar mierea ameliorează simptomele datorită conținutului ridicat de fructoză, un zahar natural care accelerează procesul metabolizării alcoolului.
4. Tratament anti-acneic
Mierea pură are proprietăți antibacteriene. Aplicând miere pe față scăpați de acnee și vă mențineți pielea curată.
5. Calmant pentru mâncărimi
Am face orice pentru a scăpa de mâncărimile cauzate de mușcăturile de țânțari. Proprietățile anti-inflamatorii ale mierei pot fi de un real ajutor în acest sens. Chiar dacă este lipicioasă, aplicată pe zonele afectate combate senzația de mâncărime și previne infecțiile.
6. Cremă pentru arsurile solare
Mierea este o alternativă viabilă la diferitele creme disponibile pe piață, în cazul în care ați stat prea mult la plajă. Aparent, tratamentul a fost folosit încă din anul 50 de medicul grec Dioscorides.
7. Conservant pentru fructe
Dacă vreți să conservați fructe de sezon, compoturile sunt cea mai delicioasă variantă. Specialiștii au demonstrat că ar trebui să folosiți miere în loc de zahăr, pentru că împiedică dezvoltarea bacteriilor și este cel mai eficient conservant natural.
8. Dressing pentru salată
Renunțați la dressing-urile artificiale din magazine. Puteți prepara dressing-uri pe baza de miere gustoase și foarte sănătoase.
9. Remediu pentru dureri de gât
Medicii naturopați susțin că mierea combate aceste dureri grație conținutului ridicat de aminoacizi, vitamine din complexul B, calciu și magneziu.
10. Remediu împotriva insomniilor
Mierea vă ajută să adormiți. Creierul funcționează pe bază de glicogen, produse de ficat. Pentru a produce glicogen, ficatul are nevoie de glucoză și fructoză, minerale și vitamine. Înainte de a merge la culcare, consumați una sau două lingurițe de miere, bogată în toate elemente menționate și veți avea parte de 7-8 ore de somn odihnitor.