Jurnalul.ro Ştiri Externe Populația Regatului Unit a crescut cu 1% în 2023. Principala cauză, migrația

Populația Regatului Unit a crescut cu 1% în 2023. Principala cauză, migrația

de Redacția Jurnalul    |   

Potrivit datelor oficiale publicate marți, populația Regatului Unit a crescut cu 1% față de 2022, ajungând la 68,3 milioane de locuitori la mijlocul anului 2023, scrie Reuters.

Creșterea este în principal rezultatul migrației internaționale, care a fost principalul factor de contribuție la sporul populațional în toate cele patru țări ale Regatului Unit: Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

În perioada analizată, schimbarea naturală a populației, definită ca diferența dintre nașteri și decese, a înregistrat o scădere de 16.300 de persoane. Această scădere vine în contextul în care anterior, Oficiul Național de Statistică anticipase că nu va exista o citire negativă până în anii 2030.

În 2023, populația Angliei și Țării Galilor a crescut cu 610.000 de persoane, cea mai mare creștere anuală din ultimele 75 de ani.

Schimbările post-Brexit în regimul de vize au dus la o scădere semnificativă a migranților din Uniunea Europeană, dar au crescut numărul celor din India, Nigeria și Pakistan.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: migratie regatul unit populatie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri