Jurnalul.ro România inteligentă Mihnea Rădulescu, directorul Vodafone Business România: Este important să vorbim și despre impactul social al digitalizării. De multe ori, digitalizarea poate salva și vieți

Mihnea Rădulescu, directorul Vodafone Business România: Este important să vorbim și despre impactul social al digitalizării. De multe ori, digitalizarea poate salva și vieți

de Redacția Jurnalul    |   

Mihnea Rădulescu, directorul Vodafone Business România, a fost unul dintre vorbitorii importanți prezenți la Conferinţa RO 3.0, desfășurată sub genericul "Transformarea Digitală - Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă". Evenimentul, care a avut loc în data de joi, 29 februarie, a adus în discuție subiecte cruciale legate de digitalizare și impactul acesteia asupra societății și economiei românești.

În cadrul conferinței, Rădulescu a subliniat importanța digitalizării în rândul companiilor românești, evidențiind discrepanțele dintre marile corporații și IMM-uri în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor digitale. Potrivit acestuia, doar 17% dintre IMM-urile din România se pot considera digitalizate, o situație care pune în pericol competitivitatea acestora pe piața europeană.

Vodafone Business România și partenerii săi, printre care se numără și BCR, investesc semnificativ în programe de educație digitală și în promovarea soluțiilor tehnologice în rândul IMM-urilor. În acest sens, compania organizează conferințe în fiecare oraș din România și oferă acces la platforma "Deschis la nou. Deschis la tehnologie", pentru a facilita comunicarea și integrarea digitală a întreprinderilor mici și mari.

„Realitatea este că în ceea ce privește, de exemplu, primele 100 de companii din România, nivelul digitalizării este foarte avansat, iar instrumentele digitale folosite sunt la același nivel cu cele ale altor companii din vestul Europei sau din America.

Pe de altă parte, când ne uităm la IMM-uri, situația este diferită. Doar 17% din companiile din România, în sectorul de IMM-uri, se pot considera digitalizate, ceea ce este descurajant, privind ca cetățeni ai acestei țări.

Practic, IMM-urile din România au un nivel de competitivitate, față de IMM-urile din restul țărilor Uniunii Europene, mult mai mic. Noi investim destul de mult în ceea ce înseamnă educația digitală, împreună cu parteneri precum BCR.

Încercăm să mergem în fiecare oraș din România, să organizăm conferințe și să prezentăm soluțiile disponibile. 
De asemenea, avem o întreagă platformă care se numește "Deschis la nou. Deschis la tehnologie", prin care încercăm să comunicăm cu IMM-urile mici și mari.

Există apetență și dorința de a învăța. Eu zic că există multă speranță. Cred că România va arăta diferit în următorii ani, pentru că dacă IMM-urile nu se vor digitaliza, vor ajunge în scurt timp la situația în care nu vor mai supraviețui. Unele sectoare de activitate nu mai pot supraviețui fără digitalizare.

Este important să vorbim și despre impactul social al digitalizării. De multe ori, digitalizarea poate salva și vieți. Recent, am încheiat implementarea unui proiect de digitalizare a 18 secții ATI din România, un proiect al Ministerului Sănătății. 

Instrumentele digitale fac ca pacienții să aibă acces la competențe din alte spitale. Sunt oameni care trăiesc și vor trăi pentru că există aceste instrumente digitale", a spus Mihnea Rădulescu, director Vodafone Business România. 

 

Conferinţa RO 3.0 "Transformarea Digitală - Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă" a fost organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media, împreună cu cotidianul naţional Jurnalul.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri