Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Milka de România. E 476 în loc de unt de cacao

Milka de România. E 476 în loc de unt de cacao

de Daniela Ivan    |   

Fanta Portocale - băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de portocale - şi Milka Ciocolată cu lapte nu au aceleaşi ingrediente în România, ca şi în Marea Britanie sau în Spania, potrivit unui studiu realizat de InfoCons. Acesta a arătat diferenţe în ceea ce priveşte conţinutul de suc de fructe care se regăseşte în Fanta de portocală. Concret, în România, produsul conţine minimum 5% suc de portocale, din concentrat, în Marea Britanie 3,7% suc de portocale şi 1,7% suc de citrice, din concentrat, iar în Spania 8% suc de portocale, din concentrat.

În ceea ce priveşte Milka Ciocolată cu lapte alpin, în urma analizei produselor din cele două ţări, principala diferenţă pe care o observăm se referă la numărul de aditivi alimentari, potrivit InfoCons. Astfel, la ciocolata din România a fost adăugat suplimentar, pe lângă lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E 476), acesta având rolul de a înlocui parţial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, "unt de cacao". În plus, produsul comercializat în România are un conţinut diminuat al grăsimilor bune, are mai multe glucide şi mai puţine proteine. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri