Jurnalul.ro Ştiri Locale Ministrul Carmen Dan cere anchetă în cazul medicului agresat

Ministrul Carmen Dan cere anchetă în cazul medicului agresat

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu - 'Maternitatea Giuleşti'. 

"În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi poliţişti au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu - 'Maternitatea Giuleşti', am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Consider că lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, motiv pentru care aştept concluziile celor de la IGPR", a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook. 

Ministrul aminteşte că "imediat după cazul Boureanu" a cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. 

"Această campanie trebuie începută cât mai curând!", spune Dan. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, medicul a refuzat să se legitimeze şi a fost amendat. Întreaga situaţie a fost filmată şi a fost dată publicităţii luni de mai multe posturi de televiziune. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri