Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Carmen Dan nu doreşte desfiinţarea DGA prin procesul de reorganizare

Ministrul Carmen Dan nu doreşte desfiinţarea DGA prin procesul de reorganizare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire, miercuri, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), cu reprezentanţi ai conducerii şi cu personalul de execuţie prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmăreşte o desfiinţare a direcţiei. 

"Direcţia Generală Anticorupţie este o structură importantă şi reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de Interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activităţii de prevenire şi combatere a corupţiei şi întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, ministrul a exemplificat nevoia de intensificare a acţiunilor DGA inclusiv prin recentele evoluţii de la nivelul Academiei de Poliţie, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de ameninţare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat. 

De asemenea, ministrul de Interne a transmis că opiniile exprimate public de directorul general al DGA, Cătălin Ioniţă, "într-o modalitate pe care şi-a asumat-o personal", nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituţiei şi cu atingerea obiectivelor acesteia. 

Ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleaşi considerente, precizează MAI. AGERPRES

Subiecte în articol: Carmen Dan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri