Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul rus al Apărării ANUNȚĂ continuarea operațiunii militare: Ucraina folosește civili ca scuturi umane

Ministrul rus al Apărării ANUNȚĂ continuarea operațiunii militare: Ucraina folosește civili ca scuturi umane

Forțele Armate ale Federației Ruse continuă operațiunea din Ucraina până își vor atinge obiectivele, transmite ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Rusia își motivează acțiunea militară în Ucraina prin faptul că se simte amenințată de statele occidentale. 

„Principalul lucru pentru noi este să protejăm Federația Rusă de amenințarea militară reprezentată de țările occidentale, care încearcă să folosească poporul ucrainean în lupta împotriva țării noastre. Gruparea Forțelor Armate ale Federației Ruse va continua să desfășoare o operațiune militară specială până la atingerea obiectivelor stabilite”, a spus acesta.

Potrivit generalului, armata rusă nu ocupă teritoriul ucrainean și  ia toate măsurile pentru a păstra viața și siguranța civililor.

„Subliniez că loviturile sunt efectuate numai asupra țintelor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”

El a mai precizat că autoritățile ucrainene folosesc civili ca scuturi umane.

Sisteme multiple de lansare de rachete, tunuri și mortare de calibru mare sunt amplasate în curțile clădirilor rezidențiale, lângă școli și grădinițe.

Ministerul rus al Apărării: „Forțele armate ruse au lovit 1.325 de infrastructuri militare ucrainene, inclusiv 43 de posturi de comandă și centre de comunicații. Au fost distruse 395 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 59 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 179 de piese de artilerie de câmp și mortiere. La 1 martie, armata rusă a distrus două aerodromuri și trei posturi radar de apărare aeriană în Ucraina. Ieșirea unităților ucrainene în Marea Azov este complet blocată”.

 

Subiecte în articol: Rusia ucraina Serghei Şoigu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri