Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie, despre decalajele apărute în timpul predării online: Profesorii pot face o analiză legată de ce anume s-a predat și ceea ce elevul a reținut

Monica Anisie, despre decalajele apărute în timpul predării online: Profesorii pot face o analiză legată de ce anume s-a predat și ceea ce elevul a reținut

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că profesorii urmează să reducă decalajele apărute în urma predării online printr-o analiză referitoare la ce aveau de predat și ce s-a predat de fapt în timpul școlii online.

„La 1 septembrie începem un an școlar, dar este un altfel de an școlar, cu noi provocări impuse de situația epidemiologică în care ne aflăm. În toată această perioadă premergătoare am lucrat alături de colegii din Ministerul Educației și de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în spațiul școlii în condiții de siguranță.

Am elaborat Ghidurile metodologice pentru organizarea și desfășurarea activităților în unitățile de învățământ. Aceste ghiduri sunt organizate pe fiecare nivel de învățământ.

De asemenea, au fost organizate repederele metodologice. Profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevul a reținut în perioada în care învățământul s-a mutat în sistem online., a declarat Anisie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă în care s-au prezentat noile măsuri pentru anul școlar 2020-2021.

De asemenea, Monica Anisie a afirmat că s-a realizat un nou regulament pentru organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitat, care are în vedere debirocratizarea activității didactice.

„Sunt prevăzute măsuri pentru ca activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevilor, nu asupra hârtiilor.

Tot în această perioadă, a fost realizat filmări pentru proiectul pe care Ministerul Educației îl are în parteneriat cu Televiziunea Română, proiectul  Teleșcoala. Profesorii deja filmează lecțiile pentru ca în momentul în care vom deschide cursurile, să fie deja difuzate acele lecții de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Pentru că părinții, elevii și profesorii au cerut să continuăm cu elaborarea testelor de antrenament, am decis să continuăm și să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale.

Vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta, intitulat educațiacontinuă.edu.ro. Acolo, părinții, elevii, profesorii, toți cei intersați vor găsi informațiile necesare privitoare la acest an școlar.

Am decis să deschid o linie de TelVerde la Ministerul Educației, care va fi dedicată întrebărilor adresate de părinți și elevi. Iar pentru directorii unităților de învățământ și pentru autoritățile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene, voi deschide o altă linie de TelVerde pentru a veni în sprijinul acestora. Ministerul Educației ia această măsură pentru că dorește să vină în sprijinul școlilor ca activitatea didactică în spațiul unităților de învățământ să se desfășoare în condiții de normalitate.

În ceea ce privește formarea profesorilor, am colectat din teritoriu datele referitoare la formare. Pot să anunț că aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, iar pentru alții deja avem în derulare programe de formare. Ca măsură complementară, am realizart programul de formare a cadrelor didactice în parteneriat cu Televiziunea Română, acea teleșcoală a profesorilor.”, a mai spus ministrul Educației, în cadrul conferinței.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri