Jurnalul.ro Timp liber Casa Motivul pentru care pisicile își îngroapă hrana. La ce trebuie să fii atent

Motivul pentru care pisicile își îngroapă hrana. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |   

Deși credem că mai ales câinii au obiceiul de a-și îngropa hrana, și pisicile par să aibă uneori același comportament.

Obiceiul vine din timpurile când pisicile trăiau în sălbăticie și, pentru a nu fi găsite de alte animale prădătoare, încercau să-și acopere mirosul și urmele. Unele căutau nisip ori un pământ mai moale pentru a-și ascunde hrana.

Pisicile s-au răspândit din Asia de Vest în Nordul Africii, Europa și America de Nord. 

Astfel că explicația îngropării hranei nu este că vor să-și păstreze mâncarea, ci pentru a-și ascunde urmele. Chiar dacă acum nu mai au prădători, în instinctul lor s-a menținut această atitudine de a se menține în siguranță. Desigur, nu toate pisicile au acest comportament. Însă dacă îl observi la mica ta felină, trebuie să știi că este inofensiv.

Mai mult, pisicile nu se hrănesc cu resturi, astfel încât nu se vor întoarce să-și termine masa. Datorită simțului olfactiv ele știu că hrana nu mai este proaspătă, așa că nu o vor mai consuma. Acest instinct le ajută să se țină departe de boli. 

Prin urmare, dacă observi că pisica ta are acest comportament în mod rergulat, vrând să acopere castronelul cu mâncare, trebuie să știi că îi oferi prea multă mâncare. Deși boabele uscate pot rămâne mai mult timp în castron, mâncarea umedă nu va mai fi consumată mai târziu. 

Prin urmare, medicii veterinari spun că o pisică adultă are nevoie de un sfert de ceașcă de hrană uscată de două ori pe zi și de circa un sfert-o jumătate de conservă. Asrtfel că este mai bine să îi oferi o cantitate mică dacă observi că vrea să-și acopere mâncarea, potrivit Litter-robot.com., citat de dcnews.ro.

 

Subiecte în articol: pisica hrana ingropare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri