Jurnalul.ro Auto De la motociclete, la electrice. Supercar cu inimă Yamaha

De la motociclete, la electrice. Supercar cu inimă Yamaha

de Cătălin F Vărzaru    |   

Caterham și-a anunțat colaborarea cu Yamaha Motor pentru motorizarea complet electrică a mașinii sport Project V. Modelul, prezentat sub formă de concept la Goodwood Festival of Speed din 2023, se apropie de producție, deși lansarea sa pe piață va fi probabil amânată după 2026.

Yamaha va furniza un ax electric „de ultimă generație” pentru prototip, ajutând Caterham să își treacă noul model în următoarea etapă de dezvoltare. Se spune că „trenul de propulsie electric compact și ușor” va rămâne fidel ADN-ului modelelor Caterham. Yamaha va oferi, de asemenea, tehnologia și expertiza sa în „controlul mișcării vehiculului”.

Conceptul a fost echipat cu un motor electric montat în spate care produce 268 CP. Caterham nu a menționat puterea axului electric provenit de la Yamaha, care cel mai probabil va corespunde specificațiilor originale. La urma urmei, conceptul Subaru STI E-RA 2022 a fost echipat cu patru motoare electrice de origine Yamaha care produc 268 CP.

Conform estimărilor inițiale de anul trecut, Project V va accelera până la 100 km/h în 4,5 secunde și va atinge o viteză maximă de 230 km/h. Un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate de 55 kWh, are o autonomie WLTP vizată de 400 km și suportă până la 150 kW de încărcare DC.

Subiecte în articol: motociclete electrice supercar yamaha
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri