Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficial al Organizației Mondiale a Sănătății: Mpox nu este noul COVID

Oficial al Organizației Mondiale a Sănătății: Mpox nu este noul COVID

de Redacția Jurnalul    |   

Mpox nu este noul COVID, a declarat un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Autoritățile știu cum să-i controleze răspândirea, a explicat oficialul. Recent, OMS a declarat mpox o urgență globală de sănătate.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a subliniat marți că mpox, indiferent dacă este vorba despre tulpina nouă sau cea veche, nu este un alt COVID, deoarece autoritățile știu cum să-i controleze răspândirea.

„Putem și trebuie să luptăm cu mpox”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, potrivit Reuters.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom alege să punem în aplicare sistemele pentru a controla și elimina mpox la nivel global? Sau vom intra într-un alt ciclu de panică și neglijență? Cum răspundem acum și în anii următori va fi un test critic pentru Europa și lume", a adăugat el.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, în urma izbucnirii unui focar în Republica Democrată Congo, care s-a răspândit în țările vecine. Ulterior, Suedia și Pakistan au confirmat primele cazuri de mpox înregistrate în afara Africii.

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. Boala este fatală în cazuri rare și dacă pacientul nu primește îngrijiri medicale. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni pline de puroi pe corp.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: mpox oms COVID
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri