Jurnalul.ro Sport Naționala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a patra oară consecutiv

Naționala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a patra oară consecutiv

de Adi Munteanu    |   

Tricolorii mici continuă tradiția și s-au calificat la Campionatul European U21 de anul viitor, turneu care va fi găzduit de Slovenia. Echipa pregătită de Daniel Pancu a terminat grupa pe primul loc după ce a învins Elveția, favorita grupei, cu 3-1 în ultimul meci al grupei. Astfel, „tineretul” merge direct la EURO, în timp ce elvețienii ratează și locul 2, care ar mai fi oferit o șansă. 

Și România U21 și-a îndeplinit obiectivul: calificarea la turneul final al EURO 2025. Daniel Pancu continuă astfel tradiția prezenței tineretului la turneul european după Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Îmbucurător este însă felul în care a jucat echipa, aducând aminte de succesul generației lui Ianis Hagi și Coman, din urmă cu 5 ani. De data aceasta, eroii au fost Louis Munteanu, Octavian Popescu, Ianis Stoica, Rareș Ilie, Perianu, Grameni, Borza, Ignat, Pantea și Sava. L-am lăsat la urmă pe Umit Akdag, 21 de ani, pe care Federația Română de Fotbal ar trebui să facă orice efort pentru a-l convinge  să joace în continuare pentru România. El are și cetățenie turcă, joacă în prima ligă din Turcia și ar putea fi „răpit”. A jucat pentru România în ultimele 4 meciuri de calificare și a arătat un potențial excelent. Mai mult, în meciul cu Elveția a și marcat, încheind practic meciul și calificarea de pe primul loc. 

Din păcate, pe selecționerul Daniel Pancu îl așteaptă o pedeapsă aspră din partea UEFA pentru ieșirea nervoasă la adresa arbitrului și este posibil chiar să nu aibă voie să fie pe bancă la turneul final de anul viitor. 

Subiecte în articol: Naționala U21 campionat european
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri