Jurnalul.ro Ştiri Externe China spumegă de furie! Navele marinei americane și canadiene, în misiune comună în strâmtoarea Taiwan

China spumegă de furie! Navele marinei americane și canadiene, în misiune comună în strâmtoarea Taiwan

de Redacția Jurnalul    |   

O navă de război americană și una canadiană au navigat sâmbătă prin strâmtoarea Taiwan, a anunțat Marina americană. Este vorba despre o misiune foarte rară, potrivit Reuters.

Flota a 7-a a marinei americane a anunțat că distrugătorul de rachete ghidate USS Chung-Hoon și HMCS Montreal din Canada au efectuat un tranzit „de rutină al strâmtorii prin apele în care se aplică libertatea de navigație, în conformitate cu dreptul internațional".

Navele de război americane tranzitează strâmtoarea aproximativ o dată pe lună, însă este neobișnuit ca vapoarele să fie însoțite de cele ale aliaților SUA. Ultima misiune comună SUA-Canada în strâmtoarea asiatică a avut loc în septembrie, anul trecut.

Misiunea a avut loc în timp ce șefii apărării din SUA și China participau la un important summit de securitate în Singapore. În cadrul evenimentului, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reproșat Chinei că refuză să poarte discuții militare, lăsând superputerile în impas în ceea ce privește Taiwanul și disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud.

China a intensificat presiunile militare și politice în încercarea de a forța Taiwanul să accepte revendicările de suveranitate ale Beijingului, pe care guvernul de la Taipei le respinge cu fermitate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: China furioasa nave americane taiwan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri