Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noi reguli la călătoriile cu trenul. Care este principala schimbare

Noi reguli la călătoriile cu trenul. Care este principala schimbare

de Redacția Jurnalul    |   

Regulamentul privind transportul pe căile ferate s-a modificat, astfel că persoanele care suferă de boli contagioase nu mai au voie să călătorească.

Dacă simptomele sunt vizibile, iar personalul observă acest lucru, călătorii vor fi dați jos din tren. Astfel că cei care au răceală sau gripă și sunt observați de lucrătorii feroviari, pot fi obligați să coboare, indiferent de locul unde se află. 

Până la modificarea regulamentului, călătorii puteau merge cu trenul dacă rezervau întregul compartiment pentru ei, în cazul în care sufereau de boli contagioase ce erau vizibile, potrivit spynews.ro.

Pot fi date jos din tren ”persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la art. 21”.

Subiecte în articol: boli contagioase tren calatorii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri