Jurnalul.ro Ştiri Justitie Noul președinte al CSM spune că obiectivele pe care și le-a propus sunt centrate pe măsuri care să consolideze încrederea magistraţilor în CSM

Noul președinte al CSM spune că obiectivele pe care și le-a propus sunt centrate pe măsuri care să consolideze încrederea magistraţilor în CSM

Noul preşedinte al CSM, Nicoleta Margareta Ţînţ, a declarat, miercuri, că obiectivele pe care şi le-a propus în proiectul de candidatură sunt centrate pe realizarea unor măsuri concrete menite să consolideze încrederea magistraţilor în capacitatea Consiliului Superior al Magistraturii.

"Obiectivele pe care mi le-am propus în proiectul de candidatură (...) sunt centrate pe realizarea unor măsuri concrete menite să asigure îndeplinirea efectivă şi sub toate dimensiunile sale a rolului constituţional al Consiliului de garant al independenţei justiţiei, dar, în egală măsură, şi pentru a consolida încrederea magistraţilor în capacitatea Consiliul Superior al Magistraturii de a gestiona corespunzător toate problemele justiţiei. Personal, cred cu toată tăria că pentru atingerea fiecărui obiectiv pe care l-am expus în proiectul meu de candidatură este nevoie mai mult, cred, ca oricând, de echilibru, de unitate, de dialog şi nu în ultimul timp de viziune, pentru a face faţă tuturor provocărilor pe care, probabil, anul 2020 ni le va aduce. Am convingerea că obiectivele pe care le-am punctat în proiectul de candidat sunt priorităţi pentru toţi colegii mei din consiliu şi o spun deschis că mizez pe sprijinul şi pe implicarea tuturor, pentru că sunt convinsă că doar împreună prin efortul nostru conjugat vom putea reuşi în demersul de a avea o justiţiei independentă, o justiţie performantă şi care să se bucure de respectul societăţii în a cărui slujbă se află", a afirmat Margareta Ţînţ la sediul CSM.

Judecătoarea Nicoleta Margareta Ţînţ a fost aleasă, miercuri, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Surse din cadrul Consiliului au precizat, pentru AGERPRES, că Ţînţ a fost aleasă cu 15 voturi ''pentru'' şi 4 - ''împotrivă''.

Consiliul Superior al Magistraturii are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele ÎCCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri