Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că deşi există o întârziere în ceea ce priveşte proiectul construcţiei noului stadion de fotbal în cadrul Complexului Dinamo, din perspectiva instituţiei pe care o conduce consideră că şi-a atins obiectivul.
"După cum a anunţat şi Compania Naţională de Investiţii, acum suntem în faza în care după ce se vor finaliza studiile de fezabilitate, iar apoi vom putea să demarăm execuţia lucrărilor. Chiar dacă suntem un pic în întârziere, eu pot să spun că din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne ne-am atins obiectivul. Chiar dacă nu este pe amplasamentul stadionului consacrat, aşa cum şi-au dorit cei care ne sprijină şi ne susţin, am reuşit totuşi să ne încadrăm şi să fim între cele patru obiective asumate pentru Campionatul European", a spus ministrul.
Întrebată care mai este stadiul litigiului privind proprietatea asupra actualului stadion de fotbal cu ACS FC Dinamo Bucureşti, societate aparţinând fostului acţionar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea, Carmen Dan a răspuns: "Tocmai pentru a nu avea niciun fel de problemă şi pentru a nu risca în niciun fel ca acest stadion să nu se construiască am luat decizia să mutăm amplasamentul. În continuare suntem în instanţă (n.r. - cu Nicolae Badea) şi până acum suntem câştigători".
Preşedintele CS Dinamo, George Cosac, a menţionat că suporterii dinamovişti merită un nou stadion de fotbal. "Cu stadionul se lucrează la PUZ şi suntem în grafic. Asta înseamnă că respectăm termenele. Se va termina PUZ-ul şi apoi vom lua pe rând celelalte etape pentru ca în final totul să conducă la construcţia acestui edificiu. Stadionul va fi construit în zona velodromului şi va avea o capacitate undeva la 20.000 de locuri. Aşa cum toţi suporterii din ţară au stadioane, la fel consider că merită şi suporterii dinamovişti. Ei au demonstrat asta de fiecare dată, în special în ceea ce priveşte coregrafiile", a precizat Cosac.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.
Agerpres