Din ce în ce mai mulţii copii sună la Telefonul Copilului ca să ceară ajutor pentru că au fost abuzaţi. Iar cifrele sunt alarmante. Anul trecut, numărul apelurilor a depăşit 110 mii. Iar peste jumătate dintre copiii care reclamă abuzuri, spun că sunt molestaţi fizic şi emoţional. 5% dintre apeluri fac referire la abuzurile din mediul şcolar. Rănile sufleteşti. rămân însă ani la rând. Psihologii spun că, netratate, abuzurile din copilărie devin traumele adulţilor.
Ajunsă la maturitate, Ana încă se luptă cu traumele pe care le-a trăit acum 22 de ani. A fost abuzată când avea 8 ani, de soţul femeii de serviciu de la şcoală. S-a întâmplat când s-a întors din drumul spre casă, după umbrela pe care o uitase în bancă.
Deşi copiii se închid în ei după astfel de abuzuri, Ana este un caz special. A fugit direct către mama ei şi i-a povestit ce i s-a întâmplat. S-a lovit însă de o reacţie tipică a părinţilor confruntanţi cu astfel de mărturii.
Adolescenţa Anei a fost un adevărat chin. Nu a reuşit să se apropie de colegii băieţi, cu atât mai mult să aibă un prieten. Ajunsă la 30 de ani, a devenit mamă la rândul ei. Abia atunci şi-a dat seama că trauma e încă vie.
Anul trecut, peste 110 mii de copii au sunat la Telefonul Copilului ca să ceară ajutor pentru că au fost abuzaţi. Un procent mai mare cu 25% faţă de 2016. Iar cei mai mulţi dintre ei au avut nevoie urgentă de consiliere psihologică şi juridică din partea specialiştilor. Observator.tv