Jurnalul.ro Ştiri Locale O adolescentă instituționalizată s-a sinucis aruncându-se într-un lac

O adolescentă instituționalizată s-a sinucis aruncându-se într-un lac

O adolescentă de 15 ani, care provenea din Complexul de Servicii Comunitare pentru Protecția Copilului ”Ion Creangă” din Piatra Neamț, elevă la Liceul Tehnic Forestier, a fost găsită înecată în lacul de la barajul Bâtca Doamnei.

Adolescenta fusese dată dispărută din seara zilei de 11 septembrie. Fata a plecat din Complexul „Ion Creangă” luni, 11 septembrie, în jurul orei 16:30 când a însoțit o colegă până la poartă dar nu a mai revenit. Cei de la Centru au sunat-o iar fata le-a spus că revine repede. În jurul orei 10:00, văzând că nu a mai revenit la apelul de seară, reprezentanții Complexului au anunțat polițiștii care au luat primele declarații și au început cercetările, tânăra nefiind la prima plecare voluntară.

”Persoana înecată a fost identificată, respectiv o minoră de 15 ani. Aceasta a fost dată dispărută ieri seară. Au fost demarate imediat după sesizare toate activitățile specifice de căutare iar în momentul de față a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, urmând a se clarifica toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment.” – a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Fata nu a lăsat niciun bilet de adio și nu a dat niciun semn că ar putea recurge la acest gest. Colegele ei de cameră spun că fata era veselă și nu ar și-ar fi închipuit că ar putea să aibă intenția de a se sinucide. Fata a ajuns la Complexul „Ion Creangă” de aproximativ un an, după ce a fost victima unor abuzuri în familie, mama ei o bătând-o fosrte des. Copila mergea constant la consiliere psihologică și de un an de când era la Centru nu părea să fie ceva în neregulă cu ea și nu a avut niciodată tendințe suicidale. 

Sursa: stiri-neamt.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri